Wat we doen

Als samenwerkingspartner van ouders en scholen, kijken wij in overleg met ouders, docenten en/of andere betrokkenen naar de ondersteuningsbehoeften. Wie heeft vooral ondersteuning nodig; het kind, de ouders en/of de docenten? En waar is die ondersteuning nodig; thuis, in de sociale omgeving of in de leeromgeving?

Op basis van overleg en observatie, komt onze coach tot een ondersteuningsplan. Als het ondersteuningsplan door alle betrokkenen goed is gekeurd, gaan onze coaches over tot het uitvoeren van dat plan. Zowel in de thuisomgeving als de leeromgeving.

Onze ondersteuning is gebaseerd op recente wetenschappelijke ontwikkelingen en evidence based interventies. Onze benadering vindt zijn wortels in de presentiebenadering en de krachtgerichte benadering. Al onze coaches hebben de juiste papieren, de juiste registraties en de juiste ervaring.

Welzijn & Onderwijscoach is bij uitstek gespecialiseerd in de ondersteuning van getraumatiseerde kinderen.

Trauma’s hebben invloed op gedachten, gevoelens en gedrag van kinderen. Dit beïnvloedt ook hun algemene ontwikkeling. Dingen die eerst heel normaal waren en makkelijk gingen, gaan opeens een stuk lastiger. Door nare gedachten, angstaanvallen en/of herbelevingen. Of door boos, opstandig gedrag. Ondanks traumabehandeling kan het kind daardoor, zonder aanvullende ondersteuning, vastlopen op andere belangrijke gebieden zoals bijvoorbeeld school.

Er wordt ondersteuning geboden voor, tijdens en na de lessen. Soms vinden kinderen het lastig om een volle, drukke klas in te gaan.
Samen ademhalingsoefeningen doen, kan dat al een stukje beter maken.

Soms zijn kinderen bang voor angst-of paniekaanvallen in de klas, of zelfs herbelevingen.

Onze coaches hebben voldoende kennis en ervaring om daarmee om te gaan en ook kinderen te leren om daarmee om te gaan – zelfs de andere kinderen in de klas.

Zo’n schooldag kan ook erg vermoeiend zijn, waardoor het soms lastig is om nog huiswerk te maken als hij eenmaal achter de rug is. Ook dan staan onze coaches klaar! We helpen ook met schoolwerk in de thuisomgeving. Door bijvoorbeeld halen/brengen van school, huiswerkondersteuning, bijles en/of activiteiten die zelfbeeld en zelfvertrouwen versterken.

Daarnaast geven wij trainingen en workshops om ouders en docenten in hun kracht te zetten als het gaat om kinderen traumasensitief te ondersteunen bij schoolwerk.

Contact opnemen

Heeft u een vraag / wens / compliment? Laat het ons weten via ons contactformulier. U krijgt altijd binnen één werkdag een reactie van ons.

Contactformulier

9 + 8 =